36 Rue Legendre, 75017 Paris|+33 1 47 63 63 87

The P’tit Canon menu

Opening hours

Open.

Lunch from Monday to Saturday,
from 12:00 to 14:30

Dinner from Monday to Saturday,
from 7pm to 10.30pm

The P’tit Canon menu

Monday to Saturday
from 12:00 to 14:30 and from 19:00 to 22:30

Starters

Salads

Main Courses

Desserts

To drink

Wines

Today the service is provided by the owners Grégoire Devenyns, Thomas Joubert and their team. The plates are copious and greedy. You can drink a good glass of wine at the counter while sharing a country terrine with homemade shallots. You can park in double line to have a little coffee at the end of the counter or have dinner with friends around a rib of beef with Bearnaise sauce accompanied by a good Côte-Rôtie.
The value for money is good, the wine list is attractive, you feel good.

Starters

Hard boiled eggs with mayonnaise BIO

7€

Snails X12 (Maison de l’Escargot)

14€

Leeks salad with vinaigrette

7,50€

Smoked ham (San Daniels) and Cantal cheese

14€

Herrings filets with warm potatoes

7,50€

Green beans and mushrooms salad / Foie Gras

8,50€/14€

Pork paté with pickles

7,50€

Mozarella sticks

9€

Foie Gras with plum chutney

14€

Baked eggs with herbs/Foie gras

9€/12€

Salads

Goat cheese toast, figs, honey and walnuts kernels 14€
Cesar salad (breaded chicken, eggs, bacon, crouton, parmesan) 15€
Avocado toast, smoked, saumon and poached eggs 16€

Main Courses

Beef tartare, french fries and salad

15€

Bacon Cheeseburger French fries

17€

Lamb Shank, thyme and rosemary with vegetables

25€

Andouillette from Bobosse, old-style mustard sauce French fries

18€

Breaded turkey with pasta and tomato sauce

15€

Aligot sausage from Conquet

18€

Filet of beef with béarnaise sauce / Foie Gras

28€/34€

Duck legs with garlic potatoes

19€

Flank steak with Shallots sauce and French fries

15€

Gravlax salmon with warm potatoes, cucumber and blinis

21€

Code filet, yellow wine sauce and vegetables

24€

Cassoulet

20€

Veal Kidneys, balsamic sauce and pasta

18€

Desserts

Cheese of the day

10€

Chocolate mousse

7,50€

Apple pie with vanilla ice cream

9,50€

Baba au Rhum

8,50€

Crème brûlée

7,50€

Chocolate Fondant with vanilla ice cream

9€

Fresh Pineapple

8€

Profiteroles

11€

Café Gourmand

8,50€

Williamine (peer ice-cream, eau de vie de poire)

12€

Coupe Colonel (lemon ice-cream, Vodka)

12€

Dessert of the day

7,50€

To drink

Évian 50 Cl

3,50€

Évian 1 L

6€

Badoit 50 Cl

3,50€

Badoit 1 L

6€

Perrier 33 Cl

4,50€

Coca-Cola 

4,50€

Coca-Cola 0

4,50€

Orangina

4,50€

Limonade

3€

Jus d’Orange

3,50€

Jus de Pomme

3,50€

Jus d’Ananas

3,50€

Jus de Cranberry

3,50€

Jus de Tomate

4,50€

Sirop

2,50€

Expresso

2,50€

Double Expresso

4,50€

Coffee with milk

2,80€

White coffee

4,50€

Cappuccino

5€

Hot chocolate

5€

Tea

4,50€

Wines

Bordeaux • La petite échope • 2018

19€

Graves • Château Pontet Lamartine • 2018

26€

Haut Médoc • Doyac • 2016

30€

Lalande de Pomerol • Château Haut Musset • 2018

36€

Pessac Léognan • Château Rochemorin • 2014

43€

Saint Estephe • La Croix Saint Estephe • 2014

49€

Margaux • Le Cloitre De Prieuré Lichine • 2012

57€

Saint Emilion • Grand Cru La Dame de Gaffelière • 2015

62€

Saint Julien • Château Haut Beychevelle Gloria • 2016

69€

Moulis en Medoc • Château Poujeaux • 2015

89€

Saint Julien • Château Léoville Poyferré • 2011

142€

Saumur-Champigny • Paul Filliatreau • 2018

24€

Chinon “Les Petites Roches” • Charles Joguet • 2015

29€

Sancerre “La Noue” • Claude Riffault • 2019 BIO

36€

Chiroubles • Domaine Piron • 2018

24€

Brouilly “Beauvoisie” 2018

26€

Saint Amour “Domaine des Pierres” 2020 BIO

29€

Fleurie Domaine de FA • Antoine Graillot • 2019 BIO

37€
Bourgogne Vielles Vignes • Michel Sarrazin • 2020 29€
Hautes-Côtes de Nuits “Les dames Huguettes” • Albert Bichot • 2019 36€
Hautes Côtes de Beaune • Jean Marc Bouley • 2018 40€
Monthelie • Domaine Matrot • 2016 44€
Ladoix • Domaine Gaston et Pierre Ravaut • 2019 46€
Mercurey • Michel Juillot • 2018 53€
Savigny Les Beaunes • Vincent Girardin • 2018 58€
Blagny “La pièce sous le bois” 1er CRU • Domaine Matrot • 2017 72€
Vosne-Romanée • François Confuron • Gindre 2017 83€
Gevrey-Chambertin • Arnaud Mortet • 2016 98€
Nuits-Saint-Georges 1er CRU “La Richemone” • Alain Michelot • 2015 142€
Chambolle Musigny 1er CRU “Aux échanges” • Leymarie-Ceci • 2016 153€

Côtes du Rhône Village “Les 3 Garçons” 2019 BIO

24€

Rasteau “L’Andéol”• Perrin & Fils • 2018

28€

Vacqueyras • Domaine le Sang des Cailloux • 2019 BIO

36€

Crozes Hermitage • Domaine Combier • 2020 BIO

40€

Saint Joseph “Poivre et Sol” • François Villard • 2019

50€

Châteauneuf-du-Pape • Domaine de La Janasse • 2018

69€

Côte – Rôtie “Madinière”  • Yves Cuilleron • 2019

81€

Pic Saint Loup • Mas de L’oncle • 2019 BIO

31€

Viognier • Domaine les Salices • 2019

21€

Quincy • Henri Bourgeois • 2020 

29€

Riesling • Domaine Trapet • 2018 BIO

30€

Chablis • Domaine Servin • 2020

31€

Viré Clessé “Rendez-vous de Septembre” • Domaine Rijckaert • 2019

32€

Saint Péray “Potiers” • Yves Cuilleron • 2019

34€

St Véran “Vieilles Vignes” • Domaine Rijckaert • 2019

35€

Montagny • Maison Louis Latour • 2018

37€

Pouilly Fuissé “Les Champs-Lins”  • Vincent Girardin •  2017

48€

Condrieu “Jardin Suspendu” • Pierre Jean Villa • 2018

81€

Chassagne-Montrachet 1er CRU “Les Fairendes” • Laurent Pillot • 2015

88€

Meursault 1er CRU “Les Charmes” • François Mikulski • 2019

121€

Côtes de Provence • Provence tout Simplement • 2020

25€

Château Puech-Haut • Argali • 2020

30€

Minuty • Prestige • 2020

39€

Moet & Chandon • Impérial Brut

76€

Moet & Chandon • Impérial Brut • MAGNUM

150€

Ruinart ” blanc de blanc “

125€

Dom Pérignon Champagne Brut AOC • cuvée 2010

260€
Rouges 50cl 25cl 12cl

Côtes du Rhône Les 3 Garçons

16€ 8,50€ 4,50€

Bordeaux La Petite Echoppe

15€ 8€ 4€

Graves Pontet Lamartine

19€ 11€ 6€

Brouilly Beauvoisie 

18€ 10€ 5,50€

Bourgogne Michel Sarrazin

21€ 12€ 6,50€
Blancs 50cl 25cl 12cl

Viognier Sur Le Pont

16€ 8,50€ 4€

Quincy Henri bourgeois 

18€ 10€ 5,50€

Chablis Domaine Servin

20€ 11€ 6€

Bourgogne Viré Clessé 

21€ 12€ 6€

Côte Du Rhône Saint Péray

22€ 12,50€ 6,50€

Bourgogne Saint Véran

23€ 13€ 7€
Rosés 50cl 25cl 12cl

Côte de Provence

18€ 10€ 5,50€

Puech Haut Languedoc

21€ 12€ 6,50€

Indiana 25Cl

3€

Indiana 50Cl

5€

Carlsberg 25 Cl

4€

Carlsberg 50 Cl

7,50€

Grimbergen 25 Cl

4,50€

Grimbergen 50 Cl

8€

Grim. Blanche bouteille 33Cl

6€

Kir

4,50€

Coupe de Prosecco

7€

Coupe de Champagne

10€

Pastis/Ricard

4,50€

Martini/Campari

7€

Porto

7€

Spritz / Saint Germain

10€/12€

Belini

10€

Americano

10€

Moscow Mule

10€

Gin Tonic

10€

Gin Tonic sup.

12€

Whisky

10€

Whisky sup.

12€

Rhum

10€

Rhum sup.

12€

Vodka

10€

Vodka sup.

12€

Poire / Mirabelle

10€

Vieille Prune

11€

Cognac 

10€

Cognac sup.

12€

Bas-Armagnac

10€

Bas-Armagnac sup.

12€

Calvados

10€

Calvados sup.

12€

Get 27 ou 31

8€

Amaretto / Manzana

7€

Chartreuse

10€

Chartreuse sup.

14€

Chartreuse VEP

17€

Lunch set menu

From monday to friday

STARTER MAIN COURSE or MAIN COURSE DESSERT*

18€

* Only dishes in red

Lunch set menu

From monday to friday

Dish of the day In red
+
Café Gourmand

20€

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